Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Лютий » 18 » Третє засідання постійної  депутатської комісії з питань місцевого самоврядування, комунальної власності та використання природних ресурсів
09:23
Третє засідання постійної  депутатської комісії з питань місцевого самоврядування, комунальної власності та використання природних ресурсів

         Минулого тижня в районній раді відбулося третє засідання постійної  депутатської комісії з питань місцевого самоврядування, комунальної власності та використання природних ресурсів, на якій заслуховувались щорічні звіти керівників комунальних установ «культурного» блоку та туристичного напрямку про діяльність установ та використання комунального майна.

         У своєму звіті директор Кремінської районної художньої школи Світлана Гарькавець зазначила, що художня школа дає можливість для розвитку творчих здібностей дітей, бажаючих навчитися малювати. Це єдина освітня установа подібного типу в районі, що обумовлює актуальність школи в якості центру художньо-естетичної освіти та виховання. Учні школи  під керівництвом викладачів є постійними учасниками численних виставок різних рівнів, лауреатами та дипломантами міжнародних, всеукраїнських, обласних та районних виставок-конкурсів дитячої творчості, учасниками шкільних, місцевих та районних заходів.

         Станом на 01.01.2020 року в художній школі навчається 125 учнів та 6 учнів у групі, яка працює на засадах самоокупності.

         Викладачі школи постійно вдосконалюють свій професійний рівень. У 2019 році вісім викладачів школи брали участь в Обласному конкурсі художньої творчості викладачів художніх шкіл художніх відділень шкіл мистецтв. Також викладачі брали участь в обласному пленері-виставці молодих художників «Мальовнича Луганщина».

     

         Інформація про діяльність школи постійно висвітлюється у районній газеті «Кремінщина», на сайтах Кремінської РДА та Кремінської районної ради, на шкільній сторінці у фейсбуці.

         Але ж, з метою покращення навчально-виховного процесу, впровадження інноваційних технологій навчання, є необхідність у комп’ютеризації школи: проведення Інтернету та придбання ноутбуків. Також школі потрібні нові сучасні меблі. Є необхідність у заміні вікон у навчальних кабінетах.

         Директор Кремінської музичної школи Олена Давидова у своєму звіті зазначила, що в музичній школі створюються усі умови для творчої самореалізації, інтелектуального, духовного розвитку та професійного самовизначення для здібних, талановитих і обдарованих дітей та молоді.

         В закладі навчається 176 учнів, працює злагоджений педагогічний колектив з 20 викладачів на чотирьох відділах, які навчають грі на музичних інструментах за вісьмома  спеціальностями: фортепіано, скрипка, віолончель, гітара, бандура, баян, акордеон, труба та за такою спеціальністю як естрадний та академічний вокал.

         Учні та викладачі школи постійно беруть участь у міжнародних, всеукраїнських та обласних музичних конкурсах та займають призові місця.

      Проблемами установи директор визначила дефіцит висококваліфікованих педагогічних кадрів та забезпечення установи якісними учнівськими меблями і музичними інструментами (народними). Також капітального ремонту потребує система опалення будівлі закладу.

             

     Про діяльність комунальної установи «Кремінський районний будинок культури» звітувала Ольга Нечмоня, яка очолює цей заклад останні пів року.

         У  своєму звіті вона зазначила, що у закладі працює 34 клубних формування (31 – аматорські колективи та 3 любительських об’єднання), у яких займаються 346 учасників художньої самодіяльності. Одинадцятьом аматорським колективам присвоєно звання «Народний», двом дитячим – «Зразковий». Станом на 01.01.2020 року проведено 78 культурно-масових заходів.

         Творча робота установи ведеться за декількома основними напрямками: культурно-дозвіллєва діяльність (організація і проведення культурно-дозвіллєвих заходів), робота аматорських колективів художньої творчості, методична робота.

         Видовищні заходи, різні за формою та тематикою, завжди збирають велику кількість глядачів – жителів міста та району.

         У 2019 році в районному Будинку культури проведено ремонт фойє на першому поверсі з частковою заміною системи опалення. Кошти на ремонт було виділено з обласного бюджету. Також поліпшилася і матеріально-технічна база установи: придбано світлодіодний екран для приміщення, меблі, інтер’єрне обладнання та офісна техніка.

         У своєму звіті директор Кремінського краєзнавчого музею Людмила Єжова зазначила, що  протягом звітного періоду краєзнавчий музей проводив культурно-освітню та науково-дослідну роботу. У 2019 році у музеї  було проведено 195 заходів, які відвідало 4490 осіб.

         Доповнені експонатами стенди музею, підібрано велику кількість інформаційного матеріалу щодо Української Революції 2017-2021 років, продовжується збирання, обробка та комплектування матеріалу для написання книги про бойові події на території Кремінського району щодо участі наших земляків у Другій Світовій війні, оновлено стенди про наших земляків, загиблих учасників АТО, доповнено експозицію «Спортивна слава Кремінщини», додані експонати у виставку «Чорнобиль – біль землі-матері» та таке інше.

         Основний фонд музею складає 9269 предметів, який постійно поповнюється новими експонатами.

         Працівники музею постійно вдосконалюють свою роботу, впроваджують нові методи проведення екскурсій: це і перегляд відеосюжетів, фото-сторінок, відеороликів, проводяться воркшопи та розважально-пізнавальні квести для дітей.

         Відвідувачів музею вражає різноманітність та кількість експозицій.

         Але існують і проблеми, які треба вирішувати.

         У 2019 році реалізовано проект «Музейний простір без перешкод». За рахунок коштів проекту встановлено пандус, проведено відновлювальні роботи ганку та навісу над ганком.

         Потрібно відновити опалювальну систему, замінити вікна на більш сучасні.

                   Директор комунальної установи «Кремінська районна централізована бібліотечна система» Олена Скиданенко визначила, що бібліотека сьогодні – це інформаційно-культурний центр, який забезпечує задоволення інформаційних потреб користувачів, надає можливість міжособистісного спілкування, організовує культурне дозвілля мешканців громади. Бібліотека позиціонує себе не просто як джерело знань, а й як місце відпочинку, спілкування та творчості громадян.

         Складовими успіху бібліотек є вдалий менеджмент її керівництва, професіоналізм персоналу, ефективна проектна діяльність, співпраця з владними структурами та громадськими організаціями, ЗМІ, навчання персоналу в галузі новітніх технологій та сучасних інформаційних послуг.

         Бібліотечно-інформаційне обслуговування населення Кремінського району у 2019 році здійснювали 21 публічна бібліотека, послугами яких скористалися 14900 користувачів. Фонд бібліотек КУ «Кремінська РБС» на 091.01.2020 року становить 202 тисячі документів на різних носіях.

         Бібліотечний фонд  поповнився 5879 примірниками. Бібліотеки мають 28 комп’ютерів. При бібліотеках діють Інтернет-центри, які відвідують представники різних верств населення. Щороку безкоштовним доступом до Інтернету в наших бібліотеках користуються понад 5000 осіб.

         За звітній період була покращена і матеріально-технічна база Установи: проведено капітальний ремонт системи опалення центральної бібліотеки, реалізовано проект «Світ один на всіх», в рамках якого побудовано нових ганок та встановлено два пандуси (вуличний та внутрішній).

         В бібліотеках КУ «Кремінська РЦБС» працює 23 клуби та гуртки зв інтересами, які збирають людей різного віку і соціального статусу та сприяють розвитку творчих здібностей та змістовному дозвіллю.

         Інна Боярська, начальник відділу культури Кремінської РДА, яка була присутня на засіданні, зазначила, що усі установи району «культурного» спрямування діють спільно, намагаючись усі культурні заходи, що проводяться в районі, висвітлити з різних боків: яскраво, насичено та на високому професійному рівні.

         Туристичний напрямок представив на засіданні комісії директор комунального підприємства «Оздоровчо-туристичний центр «Лісова казка» Андрій Сімонов. Він звітував про діяльність бази відпочинку «Лісна поляна», вигляд якої та її матеріально-технічна база значно покращилися у звітному році. У 2019 році відпочили на базі 898 осіб. Проведено реконструкцію зовнішньої огорожі та огорожі спортивного майданчика бази відпочинку. Заплановано низку заходів щодо покращення умов перебування відпочиваючих для реалізації їх через проектну діяльність.

         За результатами засідання постійної комісії звіти керівників взяті до відома та рекомендовані для розгляду на пленарному засіданні.

         З повним текстом звітів керівників комунальних підприємств можна ознайомитися на сайті Кремінської районної ради у розділі «Доступ до публічної інформації».

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 216 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua