Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Червень » 11 » У Кремінній відкрито Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами
14:23
У Кремінній відкрито Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами

         Сьогодні, 11 червня 2020 року, у Кремінній відкрито Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами. На відкриття ІРЦ завітали голова районної ради Володимир Прокопенко, голова районної  державної адміністрації Олег Клименчуков, представники відділу освіти, директори, педагоги та діти.

         У своєму привітальному виступі голова районної ради Володимир Прокопенко зазначив:«Інклюзія сьогодні – це наш тест на гідність, це наша перевірка на людяність, це те, як ми сприймаємо та створюємо умови для наших найрідніших та найдорожчих діточок.     І я радий, що мешканці Кремінщини побачать, що дітки мають нормальні умови, щоб вчитися, розвиватися, спілкуватися, жити і творити на нашій рідній землі.

         Сьогодні ми робимо лише перший крок: в нас є необхідні умови для навчання діток, сучасне відремонтоване приміщення, обладнання, дидактичні матеріали, хороші логопеди, психологи.

         Але наступний крок – це те, як ми щоденно зможемо підтримувати, виховувати цих діток, дарувати їм тепло та підтримку, аби вони були гідними громадянами нашої держави.

         Вітаю усіх з відкриттям такого необхідного закладу, та бажаю нам і далі успішно торувати шлях і в Новій українській Школі, і в реалізації освітньої реформи, та зрештою, кожної реформи, де в центрі уваги найдорожчі – наші діти».

         Директор ІРЦ  Світлана Гаврилюк щиро подякувала представникам влади, усім спонсорам та благодійникам, які сприяли у ремонтних роботах та облаштуванні центру.

         Кабінети в навчальному закладі розміщені на першому поверсі Навчально-виховного комплексу «Кремінський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 – ЗДО». Там облаштовані пандус та поручні відповідно до вимог Державних будівельних норм. Центр обладнаний сучасними меблями, оснащений реабілітаційним обладнанням, дидактичними та ігровими матеріалами, комп’ютерною технікою й багатофункціональним пристроєм. 

         В ІРЦ проводитимуть індивідуальні та групові заняття для дітей з особливими освітніми потребами. Робота в закладі буде спрямована і на інтелектуальний, і на фізичний розвиток дітей.

         Скористатися його послугами зможуть близько 60-70 дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Фахівці закладу безкоштовно проводитимуть корекційні заняття, надаватимуть консультації батькам та складатимуть індивідуальні програми розвитку дитини.

         З вихованцями центру працюватимуть психолог, спеціаліст з лікувальної фізкультури, логопед, дефектолог та корекційний педагог, загалом - 6 фахівців. Вони, зокрема, складатимуть індивідуальну програму розвитку, надаватимуть консультації батькам, проводитимуть психодіагностичну та корекційну роботу.

         «Відкриття центру стало визначною подією також для всіх освітян міста, адже це важливий крок у формуванні сучасної системи фахового супроводу дітей з особливими освітніми потребами протягом періоду навчання. - зазначила директор ІРЦ Світлана Гаврилюк. - В інклюзивно-ресурсному центрі такі дітки відчуватимуть необхідну підтримку і опору, здобуватимуть нові навички і знання, особливо, якщо поруч небайдужі люди і однодумці».

         На капітальний ремонт приміщення ІРЦ витрачено 1.445000грн.

          

     

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 198 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua