Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Вересень » 22 » У Кремінній відзначили День партизанської слави.
15:10
У Кремінній відзначили День партизанської слави.

      22 вересня 1941 року вважається днем початку підпільно-партизанського руху в Україні під час Другої світової війни. Відзначення цього свята є державним визнанням внеску представників руху опору в Перемогу над нацизмом.
     З перших днів, тижнів війни розпочався партизанський рух — збройна боротьба українського народу проти фашистських загарбників на окупованій території, в тилу ворога.
     Під керівництвом Українського штабу партизанського руху проти гітлерівців воювали 46 партизанських об’єднань, близько 2-х тисяч загонів, підпільних диверсійно-розвідувальних груп – всього більше мільйона активних бійців, що складали фронт народних месників. Їхню кількість можна порівняти з кількістю бійців регулярних військ на одному з фронтів війни.
     «Сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати пам'ять українців, які в роки Другої світової чинили опір окупантам, тим самим відстоюючи свою незалежність і свободу. Саме українцям, як нації, притаманне високе відчуття патріотизму, яке лежить в основі нескореності перед тими, хто зазіхає на чужу землю. Сьогодні можна і потрібно проводити історичні паралелі між подіями тієї війни і боротьбою за незалежність України в ході проведення АТО. Починаючи з 14 – го року, разом із Збройними Силами України до бою стали добровольчі формування та окремі патріоти, які у будь – який доступний їм спосіб чинили спотив російсько – терористичним незаконним формуванням», - сказала голова Кремінської РДА Наталя Чехута на урочистому заході з нагоди відзначення Дня партизанської слави.
     Захід пройшов біля районного краєзнавчого музею, де знаходиться експозиція, присвячена партизанському руху на Кремінщині. В акції пам’яті взяли участь голова районної ради Володимир Прокопенко, представники організацій та установ, молодь, ветерани.
     Багато цікавого розповіла присутнім директор краєзнавчого музею Людмила Єжова. Голова районної організації ветеранів України Олександра Старикова згадала останню партизанку Олену Тимофіївну Ісаченко, яка пішла з життя в цьому році. Ії пам’ять та пам'ять усіх бійців так званого другого фронту вшанували хвилиною мовчання та квітами, які лягли до Меморіалу кремінянам, загиблими у роки Другої світової війни.
Пам’ятаємо! Перемагаємо!

    

    

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 357 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua