Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Червень » 6 » Засідання чергової 47-ої сесії Кремінської районної ради
16:36
Засідання чергової 47-ої сесії Кремінської районної ради

     6 червня 2019 року відбулося пленарне засідання чергової 47-ої сесії Кремінської районної ради, яке провів голова районної ради Володимир Прокопенко.

         На початку роботи сесії депутати  районної ради були ознайомлені з депутатськими запитами, що надійшли у міжсесійний період, та з інформацією про хід виконання інших депутатських запитів та звернень.

Згідно Перспективного плану роботи Кремінської районної ради на 2019 рік та пропозицій постійних комісій районної ради до порядку денного було внесено 29 питань.

Усі питання порядку денного депутатами попередньо розглянуті на засіданнях постійних комісій районної ради та по ним прийняті відповідні рішення.

         Першими депутати  заслухали блок бюджетних питань, з яких доповідала начальник фінансового управління РДА Яна Вашечко.

Депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за перше квартал 2019 року, прийняли рішення про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Кремінського району на 2019 рік, до районної цільової програми розвитку цивільного захисту Кремінського району на 2018-2021 роки, до Програми розвитку  та підтримки надання медичної допомоги на первинному рівні у Кремінському районі на 2019 рік та внесли зміни до Кремінського районного бюджету на 2019 рік.

         Про виконання у 2018 році Стратегії розвитку Кремінського району та про підсумки виконання  Програми соціально-кономічного та культурного розвитку Кремінського району  за 2018 рік  доповідала начальник Управління економіки РДА Тетяна Улибіна.

         Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва РДА Павло Божко інформував про хід виконання «Районної цільової  соціальної програми  розвитку цивільного захисту Кремінського району на 2018-2021 роки» у 2018 році.

         Питання соціального спрямування  озвучила заступник голови районної держадміністрації з соціальних питань Лариса Махура. Зокрема, прийняті рішення щодо виконання у 2018 році «Комплексної програми профілактики та боротьби зі злочинністю у Кремінському районі на 2018-2021 роки» та Районної програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Кремінського району на 2018 – 2020 роки.

         Прийняті рішення і комунального спрямування. А саме – затверджені Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу середньої освіти, Положення про діяльність аукціонної комісії длч продажу об’єктів малої приватизації, що належить до спільної власності територіальних громад Кремінського району, Порядок про списання майна спільної власності територіальних громад району, що знаходяться на балансі Кремінської районної ради.

Також депутати прийняли рішення про укладання контракту з директором Комунальної установи «Кремінський районний будинок культури» Ольгою Нечмонею та про початок процедури ліквідації Комунального підприємства «Кремінський сільгоспвиробничий комплекс».

Одним з важливих питань у Порядку денному сесії було питання «Про хід виконання протягом 2018 року Програми децентралізації системи теплопостачання міста Кремінна та селища Красноріченське на 2018-2020 роки. Дане питання обговорювалося депутатами на усіх засіданнях постійних комісій.

Програмою децентралізації системи теплопостачання передбачено поступове від’єднання населення від централізованого теплопостачання. У 2018 році в селищі Красноріченське мешканці багатоповерхівок прийняли рішення повністю від’єднатися від централізованого теплопостачання та встановити індивідуальне опалення власних квартир. Опалювальний сезон 2018-2019 років районне комунальне підприємство «Креміннатеплокомуненерго» проводило тільки на території міста Кремінна.

За інформацією керівника підприємства Володимира Маруніна  збитки підприємства за  останній опалювальний період склали  близько 5 млн. грн. незважаючи на те, що тарифи на теплову енергію є економічно обґрунтованими  та своєчасно переглядаються. Відповідно до Постанови КМУ №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» понаднормативні витрати не можуть включатися до тарифу, тобто вони створюють прямий збиток, який склав 38%. Щорічне зниження кількості абонентів у зв’язку з масовим переходом на індивідуальне опалення власних квартир в багатоквартирних житлових будинках призвело до розбалансування систем централізованого теплопостачання. Крім того, через борг зі сплати поточних платежів за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України»  складає більше 6,5 млн. грн. Борги минулих років – 9,5 млн. грн. Таким чином, вже на сьогоднішній день існує ризик неотримання номінацій на споживання природного газу, що призведе до зриву наступного опалювального сезону. Ніякий бюджет не витримає такого навантаження. І навіть бюджетна підтримка підприємства не вирішить виниклої проблеми, а тільки тимчасово призупинить її.

         До обговорення проблеми теплозабезпечення мешканців міста Кремінна  у наступному опалювальному сезоні запрошувалися представники Кремінської міської ради.  Але до діалогу з міської ради так ніхто і не долучився.

         Представники міської ради не можуть не знати, що районне комунальне підприємство «Теплокомуненерго» відповідає за мережі, які «підходять» до багатоповерхівок. За внутрішньобудинкову систему та її стабільну роботу несе відповідальність саме міська рада.

         Згідно Правил відключення споживачів від мереж централізованого опалення здійснюється у разі, коли технічна можливість такого відключення передбачена затвердженою органом місцевого самоврядування (Кремінською міською радою), відповідно до Закону України «Про теплопостачання», схемою перспективного розвитку системи теплопостачання. Прийняття рішень міською радою про надання дозволів на відключення від мереж централізованого теплопостачання окремих квартир без урахування оптимізованої схеми теплопостачання є порушенням вимог чинної нормативно-правової бази. Проте міською радою такі рішення приймаються.

         На сьогодні в усіх багатоквартирних будинках міста Кремінна понад 70% мешканців відокремлені від мереж централізованого опалення і встановили індивідуальне опалення в своїх помешканнях. Ситуація складається так, що в усі багатоквартирні будинки може бути припинене  теплопостачання вже у поточному 2019 році.

         Щоб уникнути «Рубіжанського сценарію» з теплопостачанням на території міста Кремінна, потрібен конструктивний діалог керівників району, міста та підприємства з теплопостачання. Без подібного діалогу соціальна напруга серед населення тільки зростатиме.

         Депутати районної ради сподіваються на позитивний результат надскладної проблеми, а інформацію райдержадміністрації  про хід виконання Програми децентралізації системи теплопостачання прийнято до відома.

         Детально ознайомитися з матеріалами позачергової сесії Кремінської районної ради можна на сайті районної ради у розділі «Доступ до публічної інформації» після їх виготовлення.

          

          

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 294 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua