Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Серпень » 25 » Звідси починається Україна!
08:35
Звідси починається Україна!

      «З початку проведення АТО більше двохсот наших земляків загинули тут, на сході України. Вони були зі Львівщини, але захищали Україну тут, на Луганщині. Побувши сьогодні на святковому заході на честь Державного Прапора України у Кремінній, я зрозумів, що Україна народилась знову і вона починається саме звідси!», - сказав на урочистому заході голова Сколівської районної державної адміністрації Ігор Свистун, який разом із головою Стрійської райдержадміністрації та заступником голови районної ради Стрійського району у складі делегації Львівської області перебувають у ці святкові дні у Луганщині.
      Святкові урочистості з нагоди Дня Державного Прапора почались з урочистої церемонії його підняття. Цю найпочеснішу місію здійснили керівник Об’єднаного центру цивільно – військового співробітництва ОТУ «Луганськ» Богдан Харчук та учень Кремінської санаторної школи – інтернату, вихованець секції боксу Кремінської дитячо-юнацької спортивної школи, чемпіон України 2014-2015 рр., переможець турніру найсильніших боксерів України 2015 р. Микола Коваленко.
      Далі з нагоди державного свята пройшов мітинг, на якому до громади та гостей району звернулись голова районної державної адміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, гості з двох районів Львівської області (де, зокрема, нещодавно в рамках дружніх домовленостей побували на відпочинку 17 дітей із Кремінної), Богдан Харчук, а також місцевий активіст Володимир Сімейко. Саме він у 1991 році вперше приніс на свято української мови, що проходило на стадіоні «Олімп», синьо – жовтий прапор.
      Від імені командування оперативно – тактичного угрупування «Луганськ» Богдан Харчук вручив голові Кремінської райдержадміністрації Грамоту – за підтримку і сприяння Збройним Силам України.
      Свою 25 – річницю Україна зустрічає в складних умовах. У липні на Кремінщині в останню путь провели військовослужбовця 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олексія Титаренка, який загинув поблизу селища Луганське на Донеччині. До призову на фронт він проживав у селі Новокраснянка. На заході була присутня мама Олексія. У знак глибокої пошани до тих, хто не повернувся із зони антитерористичної операції і поклав своє життя, захищаючи нашу державу, безвинно загиблих мирних жителів сходу, учасники заходу схилили голови і вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання… .
      На завершення мітингу згадали ще про одного Великого Українця. Тож до підніжжя стели з барельєфом Тарасу Шевченку поклали квіти та згадали його віршовані рядки:
І забудеться срамотна
Давняя година,
І оживе добра слава,
Слава України,
І світ ясний, невечірній
Тихо засіяє...
Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!
      Пізніше вулицями міста проїхали учасники патріотичного автопробігу, які присвятили свою акцію ключовому символу нашої держави, а також тим, хто поклав душу й тіло, захищаючи свій український народ, свій цивілізаційний вибір.

         

         

    

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 428 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua