Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Серпень » 31 » День шахтаря
08:37
День шахтаря

      У далекому 1825 році практикант Петербурзького гірничого корпусу Микола Першин знайшов на території Кремінної кілька шматків кам’яного вугілля, що не поступалось якістю кращому на той час в Англії. Так розпочалась історія вугледобувної промисловості на території нашого краю. І, не зважаючи на те, що на цей час у Кремінній немає діючих шахт, залишилась історія, залишились люди, які присвятили цій нелегкій праці своє життя.
      До свого закриття шахта «Кремінна» була основним бюджетоутворюючим підприємством, що дозволяло забезпечувати розвиток інфраструктури міста на належному рівні. Зараз жителі Кремінського району продовжують працювати на вугледобувних підприємствах об’єднання «Лисичанськвугілля».
      Щоб відзначити професійне свято – День шахтаря – 28 серпня на проспекті Дружби у місті Кремінна зібрались жителі міста, представники органів влади, гості. Шановне зібрання привітали голова районної державної адміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко та голова районної організації ветеранів – шахтарів Володимир Підстепний. Бажали головного – мира і здоров’я.
      Не могли забути в такий день про загинувших у забої. На превеликий жаль, їх немало як у Кремінній, так і по всій країні. Їх пам'ять вшанували хвилиною мовчання та живими квітами, що лягли до підніжжя пам’ятника загиблим шахтарям.
      У переддень відзначення Дня шахтаря голова РДА разом із головою районної ради та громадськими активістами відвідали вдома чотирьох колишніх шахтарів, які до того ж є учасниками бойових дій.
      За традицією, ввечері у міському будинку культури, який раніше називався клубом шахти «Кремінна», пройшов святковий концерт, організований солістами цього закладу та відділом культури райдержадміністрації.

         

         

        

За матеріалами Кремінської РДА

Категорія: Діяльність ради | Переглядів: 561 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua