Кремінська    районна    рада
Меню
На тебе чекають вдома

https://www.facebook.com

/dorogamira/

Форма входа

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Лютий » 18 » ОДПІ інформує. З перших вуст про новації податкового законодавства
08:43
ОДПІ інформує. З перших вуст про новації податкового законодавства

Нещодавно В Рубіжанській ОДПІ за участю начальника Рубіжанської ОДПІ  Володимира Прокопенко та начальника управління економіки Рубіжанської міської ради Світлани Алфімової відбулася  для представників малого та середнього бізнесу та громадян , на якій було роз’яснено положення Податкового кодексу України та актуальні питання застосування податкового законодавства при складанні податкової звітності з урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України, доведено про роботу електронних сервісів ДФС та повідомлено про хід декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році  .

Відкриваючи зустріч, Володимир Прокопенко  зазначив:” Від ефективного впровадження податкових новацій залежить економіка країни, а відповідно добробут кожного громадянина, тому обговорення проблемних питань з бізнесом є надзвичайно актуальним.

У своєму виступі керівник інспекції  наголосив на важливость проведення роз’яснювальних заходів, адже бізнес має багато питань щодо змін у податковій сфері. Також він розповів про основні зміни податкової реформи:

- Скорочено кількість податків і зборів вдвічі. Об’явлено мораторій на 2 роки на перевірки малого бізнесу (з обсягом доходу до 20 млн. грн. в рік ) в, тому числі, у сфері застосування РРО, а також тенденція до скорочення перевірок буде продовжена, - підкреслив начальник Рубіжанської ОДПІ .

            У ході зустрічі керівник інспекції  торкнулися питання детінізації доходів, посилення боротьби із виведенням коштів у офшори, учасники отримали роз’яснення щодо впровадження Закону України стосовно застосування податкового компромісу, який набрав чинності з початку року. Крім того, представникам бізнесу надано фахові пояснення та консультації щодо інших новацій податкового законодавства, зокрема, про особливості адміністрування податку на майно, нові положення податкового законодавства стосовно акцизного податку, справляння військового збору тощо.

            Володимир Прокопенко, звернув увагу на зміни по місцевим зборам, розповів про зміни введені до законодавства України з 1 січня 2015 року. Також повідомила присутнім те, що з 1 січня розпочато кампанію декларування доходів громадян за 2014 рік.

            Начальник інспекції нагадав про дію антикорупційний сервіс Державної фіскальної служби України "Пульс" та можливість цілодобово повідомляти про неправомірні дії або бездіяльність працівників Служби.  за номером телефону: (044) 284 00 07.

«Діяльність Рубіжанської ОДПІ спрямована на підтримку суб'єктів підприємництва, підвищення рівня культури сплати податків, зборів, митних платежів, розширення та вдосконалення сервісів, в тому числі  і електронних, а також обслуговування платників податків»- ідкреслив керівник інспекції .

      Начальник Управління економіки Рубіжанської міської ради Світлана Алфімова починаючі свій виступ акцентувала :”Податки - розвиток місцевих громад! Самостійні доходи місцевих бюджетів - акциз з роздрібних продажів підакцизних товарів, податок на нерухоме майно, єдиний податок.” Вона розповіла про повноваження органів місцевого самоврядування щодо встановлення ставок податку на нерухоме майно та розміру пільги з даного податку та довела рішення Рубіжанської міської ради щодо встановлення відповідних ставок  та порядку згідно наданих повноважень.

            Жвавий інтерес присутніх викликали всі теми зустрічі , а отже під час дискусійної частини кожен лектор відповів на чималу кількість запитань.

Категорія: Рубіжанська ОДПІ інформує | Переглядів: 510 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Пошук




УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА
Друзі сайту














Адреса районної ради:
92900, м. Кремінна, вул.Банкова,  буд.1
e-mail:
rajrada.krem.lg.ua@ukr.net
Використання матеріалів дозволяється за умови
обов’язкового посилання на джерело
www.rajrada-krem-lg.ucoz.ua